, ,

3 vinkkiä kauppareissulle

shutterstock_103649312

 

Supermarketin käytävien tungoksessa ahdistus ja kiukku ottavat helposti vallan, ostoskärryyn kertyy enemmän heräteostoksia kuin ostoslistan mukaista tavaraa ja mieliteot saavat kärryt kaartamaan karkkihyllylle. Kuulostaako tutulta?

Toisinaan niinkin arkinen asia kuin kaupassa käynti saattaa muuttua toivottomaksi yritykseksi haalia edes jotain syöntikelpoista kärryihin, jos reissua ei ole suunnitellut lainkaan etukäteen. Suunnitelmallisuus onkin avainsana onnistuneeseen kauppareissuun. Toimi näiden kolmen kohdan mukaisesti, niin vältät ikävät kiukunpuuskat niin kaupassa kuin kotonakin:

 

1. Käy ainoastaan kerran tai kaksi kertaa viikossa kaupassa

Säästät huomattavan paljon aikaa muille arjessa tärkeille asioille, kun sinun ei tarvitse tehdä kauppareissua joka päivä. Voit tarvittaessa yhden viikoittaisen varsinaisen kauppareissun lisäksi suunnitella täydennysvisiitin, jolloin sinun ei tarvitse ostaa kerralla helpommin pilaantuvia ruokatarvikkeita.

2. Laadi aina kauppalista ja pysy siinä

Säästät selvää rahaa, kun ostoskärryysi ei eksy heräteostoksia. Tämä vaatii toki myös ruokalistan suunnittelua etukäteen, jonka pohjalta kauppalista on helpompi tehdä. Voi olla, että ensimmäisillä kerroilla saatat arvioida ruuan määrän ylä- tai alakanttiin, mutta kokemus tuo varmuutta tässäkin asiassa.

3. Älä mene nälkäisenä kauppaan

Mieliteot voimistuvat ihmisen ollessa nälkäinen ja ostoskärryyn eksyy helposti ylimääräisiä naposteltavia. Nälän sumentaessa järjen, ihminen tekee helpommin myös epäterveellisempiä valintoja ruuan laadun suhteen. Tämä monille tuttu neuvo pätee hyvin siis edelleen. Syö reilu välipala ennen kauppaan lähtöä.

 

Lähde: 100 vinkkiä järkevään painonpudotukseen

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *