Esittelyssä energiaa pursuava Milla

gymcolored_313860371

Milla Maaninka on varsinainen energiapakkaus! Kahden lapsen äitinä Millalla on aikaa valmentaa omia personal training asiakkaita, toimia luottamustehtävissä Posion Yrittäjissä, kirjoittaa opinnäytetyötä sekä laajentaa osaamistaan jatkokouluttautumalla. ”Oman jaksamisen kanssa saa toki olla valppaana”, Milla myöntää. Jaksamisen rajakin on nimittäin tullut ylitettyä.

thumb_285_maaninka

Minkälaisia asiakkaita valmennat?

”Suurin osa asiakkaistani on äitejä, joiden lapset ovat jo vaippaiän ylittäneitä. Yleensä omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on hukkunut kiireisen arjen alle ja apuja kaivataan päivittäisen jaksamisen kanssa. Tavallisesti tavoitteet ovat siis hyvinvoinnin lisäämisessä, painonpudotuksessa ja elämäntapojen muuttamisessa. Ihana on myös huomata, että valmennuksissa saadaan aikaan lisäksi ulospäin näkyviä muutoksia, vaikka esimerkiksi kehonmuokkaus ei olekaan tavoitteena.”

Millan valmennuksessa onkin hyvä olla, nimittäin nainen päivittää omaa ammattitaitoaan ahkerasti. ”Tässä työssä on ihanaa juurikin se, että oma tietämys tulee pitää ajan tasalla.” Milla erikoistaakin osaamistaan seuraavan vuoden aikana ravintovalmennukseen, psyykkiseen valmennukseen sekä voimavalmennukseen.

Koulutusten määrä kuulostaa suurelta ja sitä se toki onkin. Milla on kuitenkin vuodenvaihteen hurjasta työmäärästä viisastuneena aikatauluttanut opinnot realistiseen tahtiin. Toisinaan käy niin, että valmentaja ei elä kuten opettaa. ”Omat rajat on kuitenkin kokeiltu nyt molemmilta puolilta, enkä halua ajaa itseäni uudestaan niin piippuun.” Milla toteaa. Haastavinta monelle personal trainerille tuntuukin olevan ajoittainen irrottautuminen siitä unelmaduunista. Olipa työ kuinka mukavaa ja mukaantempaisevaa tahansa, on jokaisen myös otettava aikaa palautumiseen.

Ei:n sanomista joutuu opettelemaan itse kukin.

Onnistumisia koetaan yhdessä asiakkaiden kanssa

”Yksi mieleenpainuvimmista valmennuskokemuksista on tältä keväältä, kun pienryhmävalmennukseeni osallistui nuori nainen, jolle fysioterapeutti oli todennut, että ison työn se Milla saa tehdä, että sinä pystyt liikkumaan kunnolla. No, meillä meni kolme kuukautta ja pääsimme ottamaan jo ensimmäiset juoksuaskeleet. Rauhallisella tahdilla pääsimme tilanteeseen nähden todella hyviin tuloksiin! Vaikka juoksumatka olikin vain 50m, oli se suuri ponnistus kyseiselle asiakkaalle ja voimme olla molemmat ylpeitä tästä suorituksesta!”

Tapaus toimii myös hyvänä esimerkkinä siitä, että saavutettuja tuloksia on aivan turha vertaille kenenkään toisen saavutuksiin. Jokainen liikkuu omista lähtökohdistaan ja edistysaskeleet tulee suhteuttaa aina lähtötilanteeseen. ”Ensi syksynä olisi tarkoitus jatkaa saman ryhmän kanssa. Sen verran hyvä meininki meillä oli.”

Kohti unelmaduunia

Milla työskenteli vielä viime syksynä tilitoimistossa tehden personal trainerin hommia vain osa-aikaisesti. Voit lukea Millan rohkeasta päätöksestä lähteä kokoaikaiseksi yrittäjäksi hänen omasta blogista. ”Toimistotyö voi olla kuluttavaa kropalle. Pidän siitä, että nykyisessä työssäni pääsen itsekin olemaan liikkeessä. Lisäksi tykkään yrittäjänä olemisesta ja nimenomaan valmentajan työstä. Haluan kehittyä tässä mahdollisimman hyväksi sekä itseni että asiakkaideni takia.”

Seuraavana haaveena Millalla on oma sali, jolle hän katseleekin parhaillaan tiloja. Milla ei ole niitä tyyppejä, jotka jotain saavutettuaan jäisi laakereille lepäämään, vaan hän ryhtyy aina innolla seuraaviin haasteisiin! Millan energisyydestä ja päättäväisyydestä olisi varmasti jokaisella jotain opittavaa.

Vuoden tulokas

Milla palkittiin alkuvuodesta Trainer4You Personal training –verkoston vuoden tulokkaana. Milla toimii loistavana esimerkkinä muille uusille personal trainereille, kuinka hommiin kannattaa ryhtyä täydellä panostuksella, muttei liian vakavissaan. ”Ennen palkitsemista olin sanonut miehelleni, että ensi vuonna aion ansaita jonkin kunniamaininnan. Se, että kunniakirja tipahti postissa jo tänä vuonna, tuli todellisena yllätyksenä!” Iloitsee Milla.

Tutustu Millaan tästä.

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *