Esittelyssä Juha-Matti Aaltola

img_2385-1

Juha-Matti ”Juhis” Aaltola on toiminut kolme vuotta personal trainer yrittäjänä. Liikunta on aina ollut osa Juhiksen elämää sekä harrastusten, että aikaisemman tutkinnon, liikunnanohjaajan kautta. Juhis työskenteli aikansa liikunnanohjaajana, mutta halu kouluttautua henkilökohtaiseksi valmentajaksi oli suurempi. ”Koin, että edellinen työni sisälsi minulle liikaa ryhmänohjausta, kun todellinen mielenkiinnon kohde on yksilö- ja pienryhmävalmennusten puolella. Niiden kautta koen voivani auttaa ihmisiä paremmin.” Juha-Matti toteaa.

”Asiakaskuntani on melko vaihtelevaa, esimerkiksi vanhin valmennettavani on kunnioitettavat 82 vuotta. Eniten keskityn kuitenkin aktiiviliikkujien ja urheilijoiden valmentamiseen ja tavoitteeni tähtääkin juuri urheilijoiden täysipäiväseksi valmentajaksi. Sen eteen teen jatkuvasti töitä. Urheilijoiden valmentaminen kiinnostaa siksi, että siinä pääsee samalla haastamaan itseään toisenlaisella tavalla. Kuntoilijoiden kanssa kehityksen saavuttaminen on sinänsä helpompaa, mutta kun urheilijat toimivat jo osaamisalueen huippupäässä, on valmennuksella pystyttävä venyttämään sitä ja kehityksen eteen joutuvat molemmat, sekä urheilija että valmentaja tekemään valtavasti töitä.”

”Olen treenannut saman pienryhmän kanssa jo kahden vuoden ajan! Kokoonpano on hieman muuttunut matkan varrella, mutta osa porukasta on ollut mukana koko tämän ajan. Tässä ryhmässä on muodostunut mahtava ryhmähenki! Olemme jopa käyneet lätkäpeleissä vapaa-ajalla yhdessä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ryhmään on tavallaan valintakriteerit. Tällä tarkoitan siis sitä, että osallistujien on pystyttävä esimerkiksi tekemään tietyt liikkeet, sillä ryhmässä taso on kehittynyt koko ajan, joten treeni on pidettävä mieluisena kaikille. Ryhmädynamiikka on myös yksi tärkeä tekijä ja se tulee ehdottomasti säilyttää, vaikka kokoonpano hieman muuttuisikin. Sitoutumisaste tähän ryhmään on korkea ja sellaisena pitäminen jatkossakin tavoitteena.”

Tällä hetkellä Juha-Matti toimii fysiikkavalmentajana Porin narukerän edustusjoukkueessa, omistaa osakkuuden uudesta kuntosalista WiseGym Palatsista sekä valmentaa eri lajien urhelijoita yksilövalmennuksessa. Mukaan mahtuu mm. jääkiekkoilijoita, crossfittaajia sekä suplautailua EM-tasolla treenaava urheilija. Näitä voi todellakin sanoa hienoiksi saavutuksiksi!

”Paljon on tehty töitä sen eteen, että olen nyt tässä missä olen. Aloittaessani personal trainerin hommat, oli pitkäntähtäimen tavoitteeni tehdä töitä mahdollisimman paljon urheilijoiden kanssa. Nyt voin sanoa olevani hyvää vauhtia matkalla kohti tuota tavoitetta.”

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *