Harjoitteleminen olikin hauskaa personal trainerin johdolla

shutterstock_175403429

Monien mielikuva personal traineristä perustuu TV-sarjoista tuttuun rahkaa ja ruoskaa -meininkiin. Useimmiten se ei kuitenkaan vastaa todellisuutta lainkaan. Ammattitaitoinen personal trainer ottaa huomioon asiakkaansa kokonaisuutena tavoitteet ja mahdolliset haasteet huomioiden. Laihduttaminen ei ole kuuden viikon pikadieetti ja raivohullua treenaamista, eikä kehonmuokkaus tapahdu kädenkäänteessä. Hyvä personal trainer tukee asiakkaansa polkua pysyviin tuloksiin ihmisillisin ottein. Trainer4You personal trainer Kati Sirkola muutti kokonaan Julian käsityksen siitä, mitä personal training on.

Yhteistyö Katin kanssa alkoi kesällä 2014. EasyFitillä oli tuolloin tarjous personal trainer -paketeista. Sain esikoiseni helmikuussa ja kesän alussa ajattelin, että pitää saada joku oma juttu ja meneminen ilman vauvaa. Vuosikaudet painoni on pysynyt samoissa lukemissa, erinäisistä laihdutusyrityksistä huolimatta. Oli siis aika hankkia persuksille potkia, kun ei siitä painonpudotuksesta ole koskaan tullut yksikseen mitään. Ilman miehen kannustusta ja tukea olisi myös ollut erittäin hankalaa päästä lähtemään kotoa säännöllisesti salille.

Otin Katilta kymmenen tapaamiskerran paketin ja tavoitteeksi asetettiin -0,5 kg/viikko. Tavoitteena oli myös omaksua terveellisempi elämäntapa. En ollut aluksi ollenkaan varma tavoitteen toteutumisesta, mutta niin vain painotavoite jopa ylittyi kilolla loppupunnituksessa. Pudotin painoani kolmessa kuukaudessa 7 kiloa ja lihaskuntoni parani myös huomattavasti. Ruokavaliota tuli muutettua lähes täysin ja eipä kyllä todellakaan nälkä ehtinyt tulla, kun piti olla vähän väliä syömässä. Tuntuu vieläkin jälkeenpäin utopistiselta, että todella itse teki kaiken työn tavoitteen toteutumiseksi.

Tapaamiskerrat Katin kanssa menivät aina tosi nopeasti ja oli tosi kiva treenailla yhdessä! Siinä ei paljon kerinnyt ajattelemaan, esim. että ”vielä pitäisi niin ja niin monta toistoa tehdä” tai ”ei nyt millään jaksaisi”. Höpöteltiin samalla mitä milloinkin, eikä tarvinnut itse edes miettiä mitä liikettä mennään seuraavaksi tekemään, saatika laskea toistoja. Kunhan vain teki mitä Kati käski.

En tiedä minkälaista ”kyykytystä” oikein odotin, mutta alkuperäinen mielikuvani personal trainerista oli kyllä täysin väärä, pohjautuen lähinnä tv-sarjojen pikalaihdutuksiin. Kati on erittäin mukava, huumorintajuinen ja ennen kaikkea ammattitaitoinen traineri. Ehdottomasti suosittelen häntä jokaiselle, joka vähänkään pohtii itselleen valmentajan palkkaamista.

– Julia

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *