Hyvinvointi edellä tuloksiin

shutterstock_198774548

Olen Anneli Holma, Personal trainer Tampereelta. Valmistuin Trainer4You Personal traineriksi keväällä 2013 ja saman vuoden syksyllä perustin toiminimen. Nyt olen työskennellyt Tampereella EasyFit Koivistonkylässä puolitoista vuotta tehden niin yksilö- kuin pienryhmävalmennuksia. Ohjaan myöskin ryhmäliikuntatunteja, tällä hetkellä pääasiassa kahvakuulatuntia ja silloin tällöin muita tunteja.

Tänä keväänä valmennettavakseni saapui Erika, jonka tavoite oli onnistua kerrankin pysyvästi painonpudotuksessa ja terveellisten elämäntapojen säännöllisyyden löytämisessä. Vaikka projekti lähti käyntiin mukavasti, ei vastoinkäymisiltäkään vältytty.

anneliholma

Lähdimme liikkeelle ruokapäiväkirjan täytöstä ja treeniohjelmista niin kotiin kuin salille. Erika oli motivoitunut ja osallistui huolellisesti ruokapäiväkirjan täyttämiseen, mistä muodostuikin nopeasti hänelle ihan perustyökalu arkeen. Erika piti minut aina tilanteen tasalla ja varsinkin kun kyselin hänen kuulumisiaan, hän paneutui huolella asioihin ja kertoi minulle avoimesti tuntemuksistaan ja tilanteistaan. Iloitsin myös siitä, että hän koki luottavansa minuun ja uskalsi olla kanssani avoin.

Erika myös sitoutui hyvin treeneihin ja hän antoi myös minulle vinkkejä, mikä häntä motivoi ja mihin hän voi ja haluaa sitoutua. Yritin täyttää hänen toiveitansa muiden muassa liikkumisen suhteen ja pyrimme yhdessä löytämään ratkaisuja arjen haasteet huomioiden, päästäksemme tuloksiin.

Aluksi kaikki näyttikin sujuvan hyvin, paino putosi ja kroppa tottui liikkumiseen. Ja mikä tärkeintä, Erika nautti siitä. Mutta sitten tulikin stoppi. Erika kirjoitti minulle sähköpostin, jossa hän mietti, mahtaisinko ymmärtää häntä. ”Voi kuulostaa hullulta, mutta nyt kun kaikki menee hyvin, niin kuitenkin minua on alkanut ahdistaa… olin kuitenkin ylipainoisenakin jollain tavalla tyytyväinen itseeni, eikä minua ahdistanut… nyt tuntuu, että katson joka paikassa itseäni peilistä ja punnitsen itseäni joka välissä, tästä on tullut ikään kuin jonkinlainen pakkomielle ja se tuntuu pahalta…”

Kehotin Erikaa unohtamaan vaa’alla hyppäämisen sekä peiliin tuijottamisen ja kannustin keskittymään vain siihen, että hän hoitaa omaa terveyttään ja nauttii liikkumisesta ja elämästään. Tärkeintä on, että kaiken tekee oman hyvinvointinsa vuoksi., ei ulkoisia muutoksia tavoitellen. Keskityimme positiivisiin asioihin, itsensä hyväksymiseen sekä hyvinvoinnin parantamiseen. Muutimme ajatusmaailmaa siihen suuntaan, että Erika tekee näitä asioita vain siksi, että hän jaksaisi paremmin arjessa hyvän fyysisen kunnon vuoksi, joka vaikuttaa myös henkiseen jaksamiseen. Erika kiitti ymmärryksestä ja lupasi keskittyä jatkossa näihin asioihin

Treenituokiomme olivat aina todella mukavia ja hauskoja hänen kanssaan ja olin iloinen, että hän luotti minuun kaikessa ja piti minut aina tilanteen tasalla. On ensiarvoisen tärkeää, että asiakas uskaltaa ottaa myös vastoinkäymiset puheeksi valmentajan kanssa. Siinä Erika teki palveluksen meille molemmille.

Yhteinen valmennusprojektimme jäi kokonaisuudessaan hiukan lyhyemmäksi kuin alun perin oli suunniteltu Erikan elämässä tapahtuneiden muutosten vuoksi. Mutta alussa asetettuihin tavoitteisiin päästiin joka tapauksessa, välillä strategiaa muuttaen ja hiukan hengähtäen!

Mieltäni lämmitti erityisesti, kun sain häneltä seuraavanlaisen palautteen; ”Sun kanssa on ollut tosi mukavaa ja antoisaa tehdä tätä mun projektia. Eikä ihan turhaa oo ollutkaan, koska eilen aamulla vaaka näytti -10 kg !!!!! Ehkä en yhtä vauhdilla mene eteenpäin kuin olin ajatellut, mutta toisaalta tälleen hitaasti eteneminen voikin olla mulle parempi juttu, koska sitten pysyn varmemmin tuloksissa. jee! :) :) Kiitos sulle, sä oot antanut mulle just oikeenlaista tsemppausta ja hyviä neuvoja. <3

Viisi tähteä personal trainer Anneli Holmalle. Meidän puolivuotinen matka oli huippu, ja sain niin terveellisiin elämäntapoihin kuin treeneihinkin loistavia ohjeita ja neuvoja. Treenit sujuivat ongelmitta, kun taustalla oli niin ammattitaitoinen ja hyväsydäminen valmentaja. Omia pyyntöjä ja toiveita kuunneltiin, ja näin ollen myös henkinen hyvinvointini parani tämän puolen vuoden aikana. Tällaisia huippuosaajia EasyFitille lisää, kaikki suositukset Annelille!  Terveisin -10kg, Erika ”

Tutustu Anneliin tästä!

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *