, ,

Marin painonpudotusprojekti sai loistavan alun pienryhmän tuella

_58A2153

 

Painonpudotusprojektia on usein helpompi jatkaa yksin, kun on aluksi saanut ammattilaiselta toimivat ohjeet. Kun maltillinen tavoite ja elämäntilanteeseen sopivat keinot ovat mietitty yhdessä personal trainerin kanssa, riski aloittaa liian kovalla rytinällä ja näin menettää innostus yhtä nopeasti, on huomattavasti pienempi. Pienryhmävalmennuksessa on samat lainalaisuudet ja mukavana bonuksena ryhmän tuki.

38-vuotias Mari osallistui keväällä 2015 kolmen kuukauden mittaiseen pienryhmävalmennukseen, jonka teemana oli painonpudotus. Ryhmässä oli 6 iloista naista, joilla kaikilla oli tavoitteena kestävä muutos ikuisen jojoilun sijaan. Mari asetti 6 kuukauden päähän, parisuhteen 20. vuosipäiväksi, tavoitteeksi mahtua mekkoon, jossa tapasi puolisonsa.

Painoa tuolla 18-kesäisellä Marilla oli ollut 65 kg ja siihen hän halusi päästä. Pudotettavaa oli 8 kiloa.

Ryhmän valmentaja Kirsi asetti Marille valmennuksen ajaksi tavoitteeksi pudottaa puoli kiloa viikossa, eli yhteensä 6 kg. Puoli kiloa viikossa on fiksu tahti painonpudotukselle, kun haetaan pysyviä tuloksia. Pienryhmässä Mari ylitti tavoitteensa ja onnistui pudottamaan 6,5 kiloa. Mari onnistui myös  kutistamaan vyötärönympärystään miltei 10cm!
Valmennuksesta saamillaan ohjeilla projekti jatkui omatoimisesti kotona.

Tavoitepäivänä, 3.6.2015, Mari painoi 65,2 kg – ja loistavissa fiiliksissä, sillä vuonna 1995 ostettu mekko istui kuin hansikas!

Jouluna 2015 Mari lähetti valmentajalleen sähköpostia:

”Heippa Kirsi, mitä kuuluu? Halusin päivittää sullekkin kuulumiset näin vuoden lopussa, tuloksia on näet syntynyt. Uusi tavoitteeni oli, että jouluun mennessä vaaka näyttäisi 60kg ja siihen olisin sitten tyytyväinen. No, nyt on jouluun 4 yötä ja vaaka näyttää 60,2kg!!! Vuoden aikana olen siis saanut painoa pudotettua 13,1 kg ja vyötäröltä lähtenyt 15cm!!! Olen myös jatkanut juoksuinnostustani siten, että nykyään juoksen kympin lenkkejä viikoittain. Olenkin jo vähän alkanut haaveilemaan puolimaratonista… Lämpimät kiitokset vielä avustasi elämäntaparemontissani ja oikein mukavaa joulunaikaa. t. Mari”

Tällaiset palautteet ovat valmentajan työn suola ja sokeri! Mari on jatkanut kurssilla oppimaansa itsenäisesti, ja pudottanut painoaan rennosti, mutta määrätietoisesti.

 

Lue myös Kirsin kokemuksista pienryhmävalmentamisesta.

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *