, ,

Pienryhmävalmennuksessa on hauskaa

_58A2153

Olet varmasti joskus törmännyt käsitteeseen pienryhmävalmennus ja miettinyt, mitä se tarkoittaa. Onko se sama asia kuin ryhmätunnit vai jotain ihan muuta? Lyhyesti kerrottuna pienryhmävalmennuksella tarkoitetaan jonkin lajin tai tietyn liikunnan osa-alueen harjoittelua 6–12 henkilön ryhmässä.

Haastattelimme Kirsi Vaulamoa, Trainer4You Revolution personal traineria, joka on vetänyt useita erilaisia pienryhmävalmennuksia. Kyselimme hänen ajatuksiaan pienryhmävalmennuksen eduista ja mahdollisuuksista. Kirsin ajatusten lisäksi eräs hänen valmennettavistaan innostui kertomaan omista kokemuksistaan pienryhmässä harjoittelusta.

 

Pienryhmävalmennukset valmentajan näkökulmasta:

“Olen vetänyt muun muassa painonhallinta-, juoksu-, kunto- ja ravintovalmennuksia pienryhmille”, kertoo Kirsi. Hänen valmennettavistaan löytyy myös monella eri tavalla koostettuja ryhmiä. Tavallisin pienryhmä muodostuu Kirsin mukaan niin, että hän ilmoittaa kuntokeskuksessaan aloittavansa tiettynä ajankohtana esimerkiksi juoksu-ryhmän valmentamisen, ja sille ilmoittautuu juoksusta kiinnostuneita henkilöitä. Tilauksesta Kirsi on tehnyt pienryhmävalmennusta työporukoille ja onpa joskus jopa joku ystäväporukkakin  innostunut pienryhmävalmennuksesta.

 

Pienryhmävalmennuksen parhaana puolena Kirsi pitää ryhmään muodostuvaa yhteishenkeä. Huikea yhteishenki antaa yksilöille hurjasti tukea ja tsemppiä tekemiseen.
Eikä mahdollisesti itselleen ensi alkuun vieraita henkilöitä pienryhmässä kannata jännittää – kaikki ovat samassa tilanteessa, ja yhteishenki löytyy nopeasti. Yhteishengen luomiseen ja ryhmäyttämiseen on Revolution personal trainereilla hyvät taidot. Aiemmin vieraista tyypeistä onkin lyhyessä ajassa tullut loistavia treenikumppaneita, oman joukkueen jäseniä.

Kirsin kokemuksen mukaan monet ryhmät jatkat yhdessä harjoittelua vielä varsinaisen kurssin päättymisen jälkeenkin.

 

“Yleensä pienryhmävalmennukset ovat erittäin onnistuineita ja positiivisia kokemuksia myös valmentajalle”, Kirsi summaa. “On uskomatonta nähdä joukko yleensä hiljaisia suomalaisia punnertamassa ulkosalla laulaen samalla marssilauluja fyysisen rääkin laadusta”, nauraa Kirsi. Kuitenkin pienenä muistutuksena hän antaa kaikille pienryhmävalmennusta pohtiville, että halun tulla valmennukseen oppimaan ja kehittymään tulisi lähteä itsestä.

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *