,

Suutarin lapsella ei ole kenkiä?

Kneeache

Joskus käy niin, että vaikka itse onkin jonkin alan ammattilainen, ei toisille annettavia oppeja tule itse noudatettua. Näin kävi myös Mikaelalle, joka on syömishäiriöiden hoitoon erikoistunut lääkäri. Kannustavan ja asiantuntevan Revolution personal trainerin avulla Mikaela onnistui kuitenkin tavoitteissaan: polvea tukevien lihasten kasvattamisessa ja painon pudotuksessa. Lue koko tarina.

Olen 46-vuotias lääkäri. Painoni on lisääntynyt tasaisesti lasten saamisen jälkeen viimeiset reilut 15 vuotta. Olin tilanteessa jossa maksassa oli rasvamaksan tyyppiset muutokset ylipainosta johtuen, työterveyslääkäri halusi aloittaa verenpainelääkityksen ja aikuistyypin diabetes oli suurena uhkana. Uniapnea oli kehittynyt ainakin osittain ylipainon takia.

Loppuvuodesta 2014 polvivamman yhteydessä todettiin alkavat kulumat polvinivelissä, ja ortopedi uhkaili, että se johtaa jossain vaiheessa tekoniveliin ellen saa painoa hallintaan. Työkseni hoidan syömishäiriöitä, eli tiedosta ei ollut puutetta missään vaiheessa.

Liikunnan suhteen olen lähes koko aikuiselämäni ajan ollut ”tuuriliikkuja”, eli innostunut aina vähäksi aikaa käymään kuntosalilla tai uimassa. Nyt oltiin pisteessä, etten en halunnut edes kävelylenkille hyväkuntoisen mieheni kanssa, koska olin niin huonossa kunnossa. Tammikuun alussa 2015 tapasin LadyLinen palveluneuvoja Sannan, joka kyseli tavoitteistani. Se oli paha paikka; enhän minä edes tiennyt painoani koska en ollut käynyt vaa’alla moneen vuoteen. Olin lähinnä kiinnostunut polvien tukilihasten vahvistamisesta, ja sitten siinä kaupan päällä paino mielellään saisi pudota.

Sali ja sen saunaosasto vakuuttivat minut niin, että tein vuosisopimuksen keskuksen kanssa. Lisäksi sain lahjakortin kehonkoostumusmittaukseen ja kuntotestiin. Järkytyin. Enhän minä edes halua tietää mittausten kamalia tuloksia. Häpeäisin silmät päästäni! Mutta Sanna vakuutti, että yllättyisin positiivisesti, jos tapaisin Marjan. Voitin itseni ja kävin kehonkoostumusmittauksessa Marjan kanssa. Mittauksen tulos oli kamala, mutta Marja onnistui löytämään siitä jotain positiivistakin. Mikä ihmeellisintä, hän onnistui kannustamaan minut tekemään lihaskuntotestin, ja löysi niistäkin tuloksista positiivista.

Yhteinen tiemme alkoi tästä. Tapasimme yhteistreenien merkeissä noin kolmen viikon välein. Tiesin tarvitsevani jonkin verran ulkopuolista kontrollia ja kannustusta, jotta harjoitteluni kestäisi alkuinnostusta pidemmälle ja saisin haluttuja tuloksia aikaan. Puhuimme Marjan kanssa myös ravinnosta. Hän painotti ihan perusasioita, kuten säännöllistä syömistä ja riittävästi veden juomista. Tein perusteellisen ruokaremontin liikkumisen lisäksi: herkut vähemmälle ja rupesin syömään jopa lounaan töissä joka päivä. Aiemmin elin työpäivän ajan usein keksipaketilla tai suklaapatukoilla. Ruokailumuutos ja liikunnan aloitus näkyivät yllättävän nopeasti painossa. Paino lähti suorastaan nopeaan laskuun, ja on ollut hienoa, että Sanna ja Marja ovat muistaneet kehua ulkoisia muutoksia tiuhaan salilla käydessäni!

Paino on tähän mennessä tippunut jo 25 kg. Uniapnea ei enää oireile. Maksa-arvot olivat normalisoituneet jo keväällä. Verenpaine on laskenut normaaliksi. Polvet eivät ole vaivanneet koko aikana, eikä ole edes sitä aiemmin niin tyypillistä ‘tension neck’ -päänsärkyä. Jaksan erittäin paljon paremmin kaikin tavoin. Mieliala on kohonnut ja olen löytänyt paikan jossa purkaa työstressiä.

Vielä on matkaa normaalipainoiseksi, mutta nyt saan ostettua sen kokoisia vaatteita, joita löytää joka paikasta. En enää tarvitse ”isojen tyttöjen kokoja”, ja vaatekaappi on mennyt täysin uusiksi. Arkiliikunta sujuu nyt ihan erilaisella tasolla – minua ei tarvitse jäädä odottamaan.

Herkkuja syön välillä enkä pidä mitään ehdotonta dieettiä, mutta uudet perusruokailutavat ovat pysyneet kuosissa. Paino tippuu nyt hitaammin, mutta suunta pysyy oikeana. Nyt jälkikäteen ihmettelen kovasti, miten olin päästänyt itseni noin surkeaan kuntoon. Olen äärimmäisen kiitollinen LadyLinen ja mahtavan henkilökunnan löytämisestä!

 

Elämäntaparemontti on toteutunut, ja siitä tulen pitämään kiinni, koska elämä on niin paljon helpompaa ja mukavampaa näin! Tiedän että yhteiskuntamme on täynnä minunlaisia keski-ikäisiä naisia, jotka ovat päästäneet kuntonsa rappeutumaan ja painonsa nousemaan. Haluaisin huutaa heille kaikille että muutos on mahdollinen ja jokaiselle varmasti löytyy paikka, josta siihen saa apua!

—Mikaela, 46

 

0 vastausta

Jätä vastaus

Onko sinulla jotain lisättävää?
Liity keskusteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *